Velkommen til SFO´en på Privatskolen i Jerup.

SFO´en på Privatskolen i Jerup er børnenes frirum. Det er her, de kommer hen efter en lærerig dag i skolen og kan slappe af med deres venner. Det er vigtigt, at SFO´en er et sted, hvor børnene kan føle sig trygge, hvor de kan slappe af og udforske en masse hjørner af den verden, som SFO livet er. Det er her, at venskaber på tværs af klasserne virkelig kommer i spil.

I SFO´en vægter vi højt at "læse" børnenes behov hver dag. Vi bruger den dejlige natur, vi har omkring os, vi er aktive i hallen, som vi har ved siden af SFO´en, og vi går ofte i det kreative hjørne. Nogle dage er vi også bare "os selv". Nogen vil lege i legehjørnet, andre vil spille brætspil, nogen vil se en film, og nogen vil sidde og tegne. Der skal være plads til det hele hos os i SFO´en.

I SFO´en kommer vi selvfølgelig til at have faste ting på årsplanen. Dette er især op til højtider såsom halloween, jul, fastelavn og påske. Her vægter vi at få etableret nogle faste traditioner, som børnene kommer til at se frem til.

Skoledage

13.00 - 16.30 (fredag kl. 16.00)

Skoleferier

06.00 - 16.30 (fredag kl. 16.00)

SFO'en holder åbent i skolernes ferier, såfremt der er min. 5 børn tilmeldt 14 dage inden skoleferien.

Lukkedage 18/19

Juleferien 20. december - 3. januar

Helligdage:

Påskeferie 26/3 - 2/4

Bededagsferie 27/4 - 29/4

Kr. himmelfartsferie 10/5 - 13/5

Pinseferie 19/5 - 21/5

Grundlovsferie 4/6 - 5/6

Sommerferien uge 28, 29 og 30

Kreativitet

I SFO´en er vi meget kreative på alle mulige måder. Børnene elsker at bruge deres frie fantasi og udviklede f.eks. et kreativt værksted med loombands, som blev til en rekord i Børnenes Rekordbog.

Aktivitet

Vi er i hallen 1-2 gange om ugen. Her lader vi også fantasien blomstre. Vi øver os i forskellige motoriske udfordringer, laver forhindringsbaner og meget mere.

Udeliv

Vi er også tit udenfor, hvor vi udforsker nærområdet ved søen, som er rigt på dyre- og planteliv. Vi leger forskellige lege, hvor børnene er med til at bestemme aktiviteten. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke lege man kan lave i naturen. Oftest er det her, de bedste lege opfindes, og børn er meget bedre til at opfinde nye lege end voksne. Dog bruger vi også tit vores nye legeplads.

Vi vil også tage på ture ud af huset f.eks. til stranden, som ligger ca. 2 km væk. Gør vi dette, vil I blive orienteret på forhånd.